ΠΟΤΕ;
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, 21:00
ΠΟΥ; BLe' coffee Bar and more, Καζούλη & Υψηλάντη, Λαμία
Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Αποτελεί την «οινική πρωτοχρονιά» των φίλων του κρασιού και είναι γεγονός που πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 61 χρόνια.
Απολαύστε ένα κρασί, χαράς και γιορτής, αδράξτε την αφορμή για παρέα και διασκέδαση με τους φίλους σας.
Λίγα λόγια για τη χρονιά του 2013
Η χρονιά του 2013 για τους παραγωγούς στο Beaujolais, ξεκίνησε την Άνοιξη με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες καταιγίδες.
Η συνέχεια της το καλοκαίρι, ήταν αρκετά δροσερή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η ωρίμανση των σταφυλιών, να καθυστερήσει σημαντικά.
Καταλυτικά όμως λειτούργησε ο Σεπτέμβριος, διορθώνοντας την κατάσταση, με τρεις εβδομάδες ηλιοφάνειας και καλών θερμοκρασιών, γεγονός που βοήθησε την φαινολική ωριμότητα, διατηρώντας την καλή οξύτητα στα σταφύλια.
Φτάνοντας στην πιο όψιμο τρύγο των τελευταίων 25 χρόνων, οι παραγωγοί ξεκίνησαν το μάζεμα στις
24 Σεπτεμβρίου, σχεδόν όπως είχε συμβεί και με τον τρύγο του 2010 που ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο τρύγος ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.
Η ποσότητα του τρύγου είναι κάτω από τον μέσο όρο, όχι στα επίπεδα του 2012 που η μείωση έφτασε το 50%, αλλά γύρω στο 30%.
Τα κρασιά αναμένονται να έχουν εξαιρετικά πορφυρό χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων, λουλουδιών και γλυκών μπαχαρικών με αρκετό σώμα.
Απολαύστε το Beaujolais Nouveau με καλοκαιρινή διάθεση, δροσερό στους 13ο C μόνο του ή με ελαφριά πιάτα αλλαντικών.
Πηγή/Πληροφορίες
ΠΟΥ; BLe' coffee Bar and more, Καζούλη & Υψηλάντη, Λαμία
Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια μας!
Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Αποτελεί την «οινική πρωτοχρονιά» των φίλων του κρασιού και είναι γεγονός που πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 61 χρόνια.
Απολαύστε ένα κρασί, χαράς και γιορτής, αδράξτε την αφορμή για παρέα και διασκέδαση με τους φίλους σας.
Λίγα λόγια για τη χρονιά του 2013
Η χρονιά του 2013 για τους παραγωγούς στο Beaujolais, ξεκίνησε την Άνοιξη με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες καταιγίδες.
Η συνέχεια της το καλοκαίρι, ήταν αρκετά δροσερή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η ωρίμανση των σταφυλιών, να καθυστερήσει σημαντικά.
Καταλυτικά όμως λειτούργησε ο Σεπτέμβριος, διορθώνοντας την κατάσταση, με τρεις εβδομάδες ηλιοφάνειας και καλών θερμοκρασιών, γεγονός που βοήθησε την φαινολική ωριμότητα, διατηρώντας την καλή οξύτητα στα σταφύλια.
Φτάνοντας στην πιο όψιμο τρύγο των τελευταίων 25 χρόνων, οι παραγωγοί ξεκίνησαν το μάζεμα στις
24 Σεπτεμβρίου, σχεδόν όπως είχε συμβεί και με τον τρύγο του 2010 που ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο τρύγος ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.
Η ποσότητα του τρύγου είναι κάτω από τον μέσο όρο, όχι στα επίπεδα του 2012 που η μείωση έφτασε το 50%, αλλά γύρω στο 30%.
Τα κρασιά αναμένονται να έχουν εξαιρετικά πορφυρό χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων, λουλουδιών και γλυκών μπαχαρικών με αρκετό σώμα.
Απολαύστε το Beaujolais Nouveau με καλοκαιρινή διάθεση, δροσερό στους 13ο C μόνο του ή με ελαφριά πιάτα αλλαντικών.
Πηγή/Πληροφορίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου